tiistai 22. heinäkuuta 2014

Mietintöjä

Viira on eilen mitattu vyötäröltään 70 cm. Siihen on 40 cm tullut lisää. On kyllä hurja määrä. Viikko aikaa H-hetkeen.

Olen tässä mietiskellyt, että Kirpun lasten lapsia alkaa putkahtelemaan maailmaan kummasti. Kelmi sai Winxin kanssa soopelijälkeläisiä. Viiran pitäisi synnyttää ensi viikolla ja Kiilan parin kuukauden päästä. Onko järkeä? Perusteluita? Ja niitähän piisaa :)

Kaikki on perusterveitä pevisan mukaan ja yleisterveydeltään. Kaikilla on hyväksytty luonnetestitulos yli rodun keskiarvon, kaikki on palkittu näyttelyssä vähintään EH.lla, tytöillä on vielä jalostustarkastuslausunto. Kaikilla on vähintään kahdesta lajista koetulos. Tytöt kilpailevat agissa maxi 3-luokassa, Kiilalla jopa sert = 1. kiinnitys valionarvoon. Kelmillä puuttuu enää yksi nolla-tulos kakkosluokasta. Kelmillä on tänä vuonna myös läpäisty paimennustesti, joka on todella harvinaista collieilla.

Kaikki kolme kisaavat myös tokossa Kiila voittajassa, Kelmi avoimessa ja Viira alokkaassa. On Kirpulla muitakin kisaavia jälkeläisiä, mutta niille ei vielä ole tulossa jälkeläisiä ;)

Kirppu oli SCY:n jalostusuros sijalla 2 vuonna 2013 viidellä pentueella. Tuloksiin vaikuttivat Maple Yard G-pentue, Leaf-Field´s P-ja taivaankappaleet sekä Zarecon´s erikoiset, kiitos kaikille.

Kiila oli Agility-collieiden sijalla 3. Ensi vuonna saadaan vielä uusia harrastastavia jälkeläisiä mukaan tuloksiin.Ei kommentteja: