lauantai 17. elokuuta 2013

Mainostusta ja kulttuuria

Teinpä jonkin asteisen mainoksen mitään liioittelematta, kuten collien rotumääritelmässäkin sanotaan. Mietin ihan ensialkuun, mitä ihmettä voi olla sanottavana tästä yhdistelmästä. Tyttäreni asian hyvin kiteytti: "jos haluaa koiran, jolla voi kisata ja harrastaa, siitä kohtuu helposti saa sellaisen, mutta ei ole pakko kisata ja harrastaa jos ei haluu". Vauhtia on riittämiin, jopa agilityn kolmosluokkaan, mutta voipi olla, että se viimeinen silaus, joka meidän Kiilalla ja Kirpulla on, puuttuu. Tästä todisteena Viiran erittäin helppo nousu 3-luokkaan. Viirahan ei varsinaisesti treenaa vaan menee siinä mukana ja hömpsöttelee häntä heiluen ja kivaa on.

Perryn valitsin luonneominaisuuksien mukaan ja sen takia, että saadaan aikaan ulkosiitos. Viiran sukutaulu on täynnä jalostusmatadoreja niin emän kuin isänkin  puolelta. Perryssä kulminoituu nämä kaikki asiat toisin päin. Puolet Perrystä  tai oikeammin sen isästä on Ameriikan linjaa, mutta ei kuitenkaan samoja, mitä Suomessa jo on. Ja muutama hassu Steadlyn koira isän isälinjassa kaukana ja emälinja  on ruotsalaisen Angeleye´s -kennelin kasvatteja jo monessa polvessa.

Miksi sitten haluan käyttää Viiraa jalostukseen? On kaiken maailman jalostusmatadoreja ja muita jalostuksellisia ongelmia kuten luonne ja se että Viira on "sinisestä linjasta", jossa oikein kulminoituu hyvää väriä jättävät matadorurokset. Viiran takaa tulevat kaikki ne koirat, joiden takia vaihdoin muista roduista collieen. Aika hömppää, eikö totta? Ajattelin, että tämä voisi olla se juttu... No toki olenhan ajatellut samalla tavalla joskus ennenkin. Sirkalla on aika pitkälle samat sukujuuret, mutta vähän toisella tavalla käännettynä. Sirkasta ajattelin saada myös jatkoa, mutta kävi juuri niin mitä nyt Evirassa  tutkitaan. Vuosia sitten lähetin minäkin sinne pari pentua, mutta ei ollut muita pentueita lähetetty :(

Joka tapauksessa vaikka raakkaan aika suorilta omat jalostusyksilöt pois jalostuksesta, on minullakin se hömppä minä :) Mä yritän tehdä parhaani ja muuhun en vaan pysty.

Ja sitten se kulttuuriosuus: eilen Järvenpäässä Dr. Feelgood ja tänään Viialassa Project X.

Kommentit olisivat kivat, jos vaikka löytyisi ihan asiavirheitä, koska nämä ovat kirjoitettu ihan mutulla, kuten kaikki tekstini, jotka eivät käsittele työtäni :)

Ei kommentteja: